Съвременно българско кино

 

8-ми април 2017

18:00ч.

Зала „ЕВРОПА” на ФКЦ-Варна

Третата среща от Фестивална КиноАкадемия ще ви отведе в света на СЪВРЕМЕННОТО БЪЛГАРСКО КИНО

 

Премиера на филма „НИКОЙ” със специални гости режисьорът АНДРЕЙ АНДОНОВ и главният актьор СТОЯН РАДЕВ, заедно с ВАСИЛ ГОРАНОВ – автор на документалния филм за процеса на създаване на филма.

 

Ментор на уъркшопа ще бъде АНДРЕЙ АНДОНОВ – режисьор, завършил „Кинематография” в Ирландия, бакалавър в специалност „Екология и ГИС.

 

“НИКОЙ” е премиерен филм на България
96 мин.

Режисьор: Андрей Андонов
В ролите: Гергана Плетньова, Силвия Петкова, Стоян Радев, Кристиян Милатинов

Вера е млада психоложка, която наскоро е загубила баща си и след смъртта му се е преместила да живее в неговата къща в Родопите, оставяйки на втори план и кариерата, и приятелите си. Тони, нейният годеник, и Таня, много близка приятелка от детството й, я изненадват, пристигайки на гости при нея. Всъщност, пристигат, за да й кажат, че Тони вече не обича Вера и сега е с Таня, но някак все нещо ги спира да споделят новината. Междувременно собственикът на съседната вила – преуспелият скулптор Ники, се настанява там заедно с манекенката Лили и при тях купонът с музика, коли и много шум тече безспир, безскрупулно нарушавайки уединението на Вера. Ники е изкупил цялата земя наоколо и е готов на всичко, за да купи и къщата на Вера, а неудобствата, които й създава, са част от стратегията му…

Филмът е отличен с наградата за най-добра актриса (на тандема Гергана Плетньова – Силвия Петкова) на XXIV Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“ – Варна 2016 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ФЕСТИВАЛНА КИНОАКАДЕМИЯ

Единствен за територията на Варна свободнодостъпен образователен киноклуб/платформа, основаващ се на трансгранично сътрудничество между млади киноспециалисти от ЕС, участници в престижни филмови форуми.