Пролетна киноваканция

 

ПРОЛЕТНА КИНОВАКАНЦИЯ

8 април

18:00 ч.

зала „ЕВРОПА”

ФКЦ-Варна

Съвременното българско кино и премиерата на българския филм «Никой» – специално за младите кинокритици във Варна пристигат Андрей Андонов – режисьор на филма, Васил Горанов – режисьор на документалния филм за Андрей Андонов и екипа на филма „Никой“ и Стоян Радев – актьорът в главната роля.

9 април

14:00 ч.

зала 6

ФКЦ-Варна

Продължаваме с   творчеството на една от най-креативните личности в ерата на нямото кино –  Чарли Чаплин. Андрей Андонов /режисьор, завършил „Кинематография” в Ирландия/ и Васил Горанов ще представят култовия филм „Хлапето“, като със сигурност ще предложат интересен и провокиращ подход за дискусия и анализ.

На 11 и 12 април:

Ккиноваканцията  продължава с Василена Василева, завършила „Кинознание” в University of Stirling – Великобритания и НАТФИЗ – България. Предстоят по две срещи на ден със специалното участие на професор Александър Грозев – преподавател от НАТФИЗ и художествен директор на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“.

От 8 до 11 април очаквайте една емоционална киноваканция, която ще Ви отведе в различни времена и точки от най-атрактивния свят – този на седмото изкуство!

 

ПС: За подробности, следете сайта http://academy.loveisfolly.org/ и ФБ-групата Фестивална КиноАкадемия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ФЕСТИВАЛНА КИНОАКАДЕМИЯ

Единствен за територията на Варна свободнодостъпен образователен киноклуб/платформа, основаващ се на трансгранично сътрудничество между млади киноспециалисти от ЕС, участници в престижни филмови форуми.