11-ти и 12-ти април: ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА – СЦЕНАРИСТ НА ХИТОВИЯ СЕРИАЛ НА НОВА ТВ “ОТКРАДНАТ ЖИВОТ”

11-ти и 12-ти април:
ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА – СЦЕНАРИСТ НА ХИТОВИЯ СЕРИАЛ НА НОВА ТВ “ОТКРАДНАТ ЖИВОТ”

На 11-ти април Василена Василева гостува във Фестивален и конгресен център-Варна за среща с младите кинолюбители от образователната платформа Фестивална КиноАкадемия. Тя ще бъде ментор на поредните срещи с киното днес – 11-ти април от 14ч. и от 17ч.
Филмите, които младежката аудитория ще може да гледа и да изучава в дискусия с младия кинокритик Василена са “Аз, Дон Жуан” на култовия испански режисьор КАРЛОС САУРА,смятан за един от класиците на съвременното европейско кино и “ПОДСЛОН” – най-награждавания от всички български филми на режисьора Драгомир Шолев. Какво означават в света на седмото изкуство тези два филма не би могло да се разкаже с няколко изречения, затова очакваните срещи ще бъдат изключително любопитни и ще предоставят възможност на тези, които се интересуват от кино да разберат повече и да навлязат в света на седмото изкуство.

Василена Василева е координатор в образователния проект между шест европейски страни CinEd и ментор в програма „Киното, сто години младост“, иницииран и координиран от Френската национална филмотека (Синематек франсез). Създадена през 1995 г., програмата позволява на младежи от 7 до 18 години да изживеят уникален опит в киното, обединявайки теория и практика около зададена тема. Василена Василева като образован млад човек с опит и познания от University of Stirling – UK и от НАТФИЗ – България, в работата с младежите достигна до резултат – за първа година българчета-кинолюбители да представят собствен филм в международен форум.

Така проектът Фестивална КиноАкадемия продължава пролетната кино ваканция абсолютно безплатно в комуникация с млади кино специалисти с трансграничен опит и възможности за създаване на устойчиви практики в полза на учениците и студентите на Варна – европейска младежка столица 2017-та.
ВИП гост на срещата с младежите на 11-ти ще бъда професор Александър Грозев – директор на МФФ “Любовта е лудост” и дългогодишен преподавател.
Крайната цел на начинанието е възпитаване на публики и на млади кинолюбители, които да изберат киното за своя цел и да сформират младежко жури към филмовите фестивали на Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ФЕСТИВАЛНА КИНОАКАДЕМИЯ

Единствен за територията на Варна свободнодостъпен образователен киноклуб/платформа, основаващ се на трансгранично сътрудничество между млади киноспециалисти от ЕС, участници в престижни филмови форуми.